Nyhetsarkiv 2020

2020-12-21

Tennishallen Àr öppen tillsvidare

Tennisklubben har haft kontakt med Vaxholms Stad och vi kommer att ha tennishallen öppen tillsvidare.


En förutsÀttning för detta Àr att ALLA följer nedan regler:


 - Att bara vara i tennishallen om du Ă€r helt frisk och om du ska spela tennis (lĂ€mning/hĂ€mtning sker utomhus)

 - Byt om hemma och lĂ€mna tennishallen direkt nĂ€r du spelat klart (anvĂ€nd inte omklĂ€dningsrummen)

 - HĂ„ll avstĂ„nd (max fyra personer vid entrĂ©n)

 - Ha sidbyten: drick vatten och gĂ„ sedan tillbaka till samma sida som du spelade pĂ„ innan

 - Ha egen vattenflaska, handduk och byt inte tennisracket med varandra

 - TvĂ€tta hĂ€nderna och anvĂ€nd handsprit


Vi kan bli tvungna att stÀnga tennishallen, men dÄ Äterkommer vi med detta.
Spela gÀrna tennis med tÀnk pÄ ovan.


HĂ€lsningar styrelsen

 
2020-11-16

Information frÄn valberedningen

Årsmötet vĂ€ljer en styrelse som ska sköta arbetet till nĂ€sta Ă„rsmöte, dvs nĂ€r Ă„rsmötet inte Ă€r samlad Ă€r styrelsen föreningens beslutande organ och ansvarar för föreningens angelĂ€genheter. Styrelsen ska se till att föreningens verksamhet fungerar. Vidare ska styrelsen planera, leda och fördela arbetet inom föreningen och styrelsen ansvarar för föreningens pengar och tillgĂ„ngar. Styrelsen arbetar kort sagt pĂ„ uppdrag av medlemmarna.

 

VTK:s nÀsta Ärsmöte Àr i mars 2021. I Är sÄ kommer nÄgra att lÀmna sina poster och dÀrför behöver klubben hitta nya personer som vill engagera sig i klubbens arbete. Vill du vara med?


Nedan Àr information frÄn klubbens valberedning:


Valberedning


HĂ€lsningar valberedningen

 
2020-11-16

Regeringen förespÄr nya restriktioner

Vaxholms Tennisklubb följer de restriktioner som finns. Vi vÀntar pÄ mer information kring dagens förslag pÄ nya restriktioner.


Följande kan man idag (2020-11-16) lÀsa pÄ Svenska Tennisförbundets hemsida:

Sv TF information


Har ni frĂ„gor, sĂ„ skicka dem till styrelsen: vaxholmstennisklubb@telia.com

Viktigt att följer klubbens regler som stÄr beskrivna nedan.


HĂ€lsningar styrelsen

 
2020-11-02

SkÀrpta rÄd frÄn FolkhÀlsomyndigheten

Vaxholms Tennisklubb följer noga hÀndelseutvecklingen nÀr det gÀller coronavirusets spridning och följer hela tiden FolkhÀlsomyndigheten och Tennisförbundets rekommendationer. Styrelsen beslutade den 1:a november om nedan och detta gÀller frÄn och med mÄndag den 2 november och tillsvidare.

Följande gÀller tillsvidare:

  • Tennishallen kommer att vara öppen för tennisabonnemang och ströbokningar
  • Kom ombytt och klar nĂ€ra inpĂ„ din speltid och lĂ€mna hallen sĂ„ fort som möjligt efterĂ„t
  • TennistrĂ€ning för barn och ungdomar fortsĂ€tter vi med som vanligt. LĂ€mning/hĂ€mtning av barn sker utanför hallen.   
  • TennistrĂ€ning för vuxna kommer att fortsĂ€tta. Vissa förĂ€ndringar kommer att ske som kommer att skickas ut i separat mail till alla i vuxengrupperna.
  • Vi stĂ€ller in frukosttennisen tillsvidare
  • VĂ„ra interna gruppspel fortsĂ€tter (SkĂ€rgĂ„rdsligan och herrarnas dubbelserie)
  • Matcherna i seriespelet mot andra klubbar skjuts fram enligt Sv TF rekommendation

Handsprit kommer finnas tillgÀngligt pÄ alla toaletter, tennisbanor och vid entrén/kafeterian. Men framför allt hÄll avstÄnd till andra nÀr du Àr i tennishallen och som vanligt gÀller att ingen individ- spelare eller trÀnare - ska komma till hallen vid minsta symptom pÄ covid-19. Man stannar hemma minst tvÄ dagar efter tillfrisknande.

Om vi alla gemensamt tar ansvar kommer vi förhoppningsvis kunna fortsÀtta hÄlla vÄr verksamhet igÄng för friska spelare samt undvika smittspridning. Om det aktuella lÀget förÀndras kommer klubben att vidta nya ÄtgÀrder.

Styrelsen

 
2020-10-12

Tack alla som spelat pÄ klubbens grusbana sÀsongen 2020

Det har varit riktigt mycket spel pÄ klubbens grusbana pÄ LÀgret under detta Är. Det Àr bÄde medlemmar, icke-medlemmar, tennisspelare frÄn andra klubbar samt en hel del turister som har hittat hit. Ni har verkligen visat att banan behövs. Vi öppnade redan den 20:e april och redan dÄ blev det mÄnga bokade timmar. Sedan fortsatte tennisintresset att bibehÄllas resten av sÀsongen. I snitt ca 27 timmar/veckan. DÀrtill tillkommer ca 70 timmar för ute-KM. 28 dagar har banan varit avstÀngd, helt eller delvis p.g a regn.


Det har blivit mycket tennisspel pÄ banan i Är. Vi vill naturligtvis bjuda pÄ en bra anlÀggning för de som spelar och det krÀver mycket passning för att ha en sÄ bra bana som möjligt. Att spela pÄ en fin grusbana Àr en hÀrlig kÀnsla och det börjar bli unikt att smÄ klubbar som Vaxholms TK att kunna erbjuda det. Men det krÀver jobb med den i stort sett varje dag. Inte bara att hÄlla den fuktig utan ocksÄ att hÄlla den fri frÄn skrÀp, salta den med jÀmna mellanrum, klippa grÀset runt banan, se till att linjerna Àr pÄ plats o.s.v. Vi har ju fördelen att bo intill banan, annars vet vi inte om det hade fungerat. DÀrför Àr det sÄ viktigt att banan Àr kvar dÀr den stÄr.

Grusbanan Àr nu stÀngd för sÀsongen.

Grusbanan stÀngd oktober 2020


Klubben rÀknar med att ha kvar grusbanan Àven sommaren 2021 sÄ vi kommer att börja iordningsstÀlla banan för nÀsta Är. Det Àr ju egentligen den jobbigaste biten. Nu i november lÀgger vi ut massan för nÀsta Är. Fram till dess Àr det jobb med att kratta undan alla löven. Det fÄr inte ligga nÄgra löv kvar nÀr vi lÀgger ut massan. Och det Àr mycket löv som ska bort. I vÄr kommer all vÀltning med mera sÄ det Àr mycket jobb innan vi kan öppna banan igen.

 

Tack Ă€n en gĂ„ng, ni som spelat. Förhoppningsvis blir det Ă€nnu mer spel nĂ€sta sĂ€song. VĂ€lkommen Ă„ter nĂ€sta sĂ€song. 

HĂ€lsningar Ulf och Göran HĂ€gglund 

 
2020-09-21

Bollmaskin för uthyrning


Klubben köpte in en bollmaskin i vÄras för att anvÀndas inom klubbens tennistrÀning men Àven för medlemmar att hyra.

 

Bollmaskinen bokar man i MATCHi pÄ samma sÀtt som man bokar en tennisbana. NÀr man bokar den sÄ ingÄr ingen tennisbana sÄ antingen mÄste man Àven boka en tennisbana eller ha ett eget tennisabonnemang den tiden. Att boka bollmaskinen en timme kostar 50 kr och i bekrÀftelse mailet stÄr koden till hÀnglÄset.

För att stÀlla in bollmaskinen (fart, höjd, skruv, tempo osv) sÄ ska man bara anvÀnda knapparna pÄ baksidan av maskinen (de som syns pÄ bilden nedan) och inte sjÀlv Àndra pÄ röret som bollen Äker ut ur maskinen.


Bollmaskinen
           Panelen pĂ„ bollmaskinen

Bollmaskinen har ett batteri, men skulle den vara oladdad sÄ finns den en förlÀngningssladd pÄ/bredvid bollskÄpet som finns i hörnet nÀrmast ingÄngen till tennishallen. Eluttag finns vid nödutgÄngarna pÄ bÄda sidor mellan bana1 och bana 2.

För manual till bollmaskinen se flik Tennistider & bokning.


Klubben hoppas kunna samla in bollar dÄ det Àr bra att ha minst 50 bollar nÀr man anvÀnder bollmaskinen. Har du gamla bollar men som ÀndÄ Àr ok att spela med sÄ lÀgg dem gÀrna i korgen som finns under trappen vid bana 1 (bredvid hissen). Dessa bollar fÄr man lÄna dÄ man hyr bollmaskinen.

 

Lycka till med anvÀndandet av bollmaskinen!

HĂ€lsningar styrelsen

 
2020-09-20

Herrdubbelserien 2019/2020 fÀrdigspelad!


I torsdags 17/9 avslutades herrdubbelserien med en sedvanlig slutspelskvÀll i bollhallen som förutom vÀlspelad tennis bjöd pÄ tilltugg och en sprudlande stÀmning.


Nio (9) par var med och som förvÀntat bjöd de pÄ mÄnga spÀnnande och extremt jÀmna matcher.

 

FramÄt midnatt stod det klart att det segrande paret var far och son Jon och Jonathan Söderblom (i grundserien Jon Söderblom/Marcus Thollin) som slog bröderna Mikael och Freddy Klaving i finalen.

 

Stort Grattis till er och stort tack till alla som varit med och spelat.

 

Finalparen

Publik under slutspelet
Publik bilder
Bilder frÄn finalen
Mat och dryck under slutspelet


HĂ€lsningar,

TÀvlingskommittén


PS. Ingen rast och ingen ro för nÀsta omgÄng drar igÄng nÀr som helst - se separat mail som kommer nu i dagarna om man Àr sugen att vara med och tÀvla med oss. DS.

 

 
2020-09-16

VTK:s frukosttennis har blivit en succé


Den 29 april i vÄras arrangerade klubben den första frukosttennisen. Det blev genast en succé och platserna blev snabbt bokade. Frukosttennis arrangeras varje onsdag morgon.


Konceptet frukosttennis Ă€r bĂ„de socialt och bra trĂ€ning för din tennis. Vi börjar med uppvĂ€rmning i 5-7 minuter och dĂ€refter spelas matcher i dubbelpar först till 10 poĂ€ng (super tie break) nĂ€r matchen Ă€r slut sĂ„ skiftas med och motspelare sĂ„ alla fĂ„r spela med och mot olika personer/nivĂ„er för att utveckla sin tennis pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. DĂ€refter serveras en hĂ€rlig frukost frĂ„n Boulangeriet i Vaxholm.

 

Under vÄren genomförde vi 5 frukosttennisar. Idag, onsdag den 16 september, sÄ arrangerades den första frukosttennisen för hösten 2020.


Bilder frÄn frukosttennisen den 16 sept:

Frukosttennis
Frukosttennis


Det gÄr att boka plats för alla höstens frukosttennisar i MATCHi (www.matchi.se). För att alla ska fÄ spela mycket tennis sÄ har vi satt ett max pÄ 8 personer per timme, sÄ boka in frukosttennis för hösten redan nu innan det blir fullt. Man kan vÀlja att spela mellan kl 7-8 och kl 8-9. Har du inte testat sÄ anmÀl dig till ett tillfÀlle under hösten! Kostnaden Àr 150 kr per person och dÄ ingÄr en god frukost frÄn Boulangeriet.


Ett stort tack till Fredrik som startade upp och arrangerat alla frukosttennisar!

HĂ€lsningar styrelsen

 
2020-08-31

Tre Ute-KM finaler spelades söndagen 30 augusti

 

Lördagen var det bara regn, men pÄ söndag den 30/8 sÄ sken solen. Mycket publik var uppe och tittade pÄ finalerna som spelades under söndagen. Resten av finalerna spelades veckan efter pÄ vardag eftermiddagar/kvÀllar.


Resultat och bild frÄm Ute-KM finalerna:


Damsingel A:

1:a Helene Odevall
2:a Sara EllsÀter

DS A Ute-KM 2020

Herrsingel A:

1:a Niklas Nestlander
2:a Douglas Parkinson

HS A Ute-KM 2020

Damsingel B:
1:a Sofie Persson
2:a Veronica Silvstedt

DS B Ute-KM 2020

Herrsingel B:
1:a Andreas GerdĂ©n
2:a Johan Blomberg

HS B Ute-KM 2020 (bild saknas)

Damdubbel:

1:a S Karlsson/Y Munir
2:a H Odevall/K Ruud

DD Ute-KM 2020

Herrdubbel:

1:a H Mellberg/S Svömmekjaer
2:a F Odevall/P Warholm

HD Ute-KM 2020

Juniorsingel:

1:a William Warholm
2:a Sigge Hammar

JS Ute-KM 2020

Mixdubbel:
1:a EllsĂ€ter/Isacsson
2:a S Sten/F Sten

MD Ute-KM 2020


TÀvlingskommittén

Douglas & Linus


 
2020-08-29

Lördagens Ute-KM finaler Àr instÀllda pga regn

 

Lördag den 29/8 och söndagen den 30/8 skulle Ă„rets Ute-KM finaler spelas. Men regn stoppar alla finaler under lördagen. 

 

Planen Àr att spela fler finalmatcher pÄ söndagen om vÀdret tillÄter annars kommer vissa finaler spelas pÄ vardags kvÀllar i veckan som kommer.

 

Regn p[ Ute/banan

Bild tagen lördag kl 11.46

 

 
2020-08-19

Erbjudande frÄn NPTK - tennisbollar

Som ni sÀkert vet sÄ brann NPTKs ned för nÄgra veckor sedan. Det Àr en oerhörd trÄkig situation för alla och VTK har varit i kontakt med klubben för att se vad vi kan göra för att hjÀlpa till. En sÄdan sak Àr att stötta Krister som förlorade sin tennisshop. Just nu har han ett
erbjudande om tennisbollar och bollar behöver vi ju alla.

Se nedan för ett meddelande direkt frÄn Krister och notera sista bestÀllningsdatum.

Under tiden som jag jobbar pÄ att göra klart min framtida shop - business sÄ kommer hÀr ett riktigt bra boll-erbjudande

Passa pÄ att köpa bollar sÄ klarar Ni er ett tag framöver !

HEAD Tour,  4-pack.     ( ord. 120kr. )
  Köp 1 kart.  ( 36 rör ).          PRIS:  2.700kr.
  Köp 1/2 kart. ( 18 rör ).        PRIS:  1.400kr.

RS Tour Edition,  4-pack.    ( ord. 120kr )
  Köp 1 kart.   ( 18 rör ).         PRIS:  1.400kr.
  Köp 1/2 kart. ( 9 rör ).         PRIS:    750kr.

Maila mig din bestÀllning: kl.tennisshop@gmail.com
Senast den 23/8 vill jag ha din bestÀllning, dÄ jag bestÀller alla bollar den 24/8

Jag hör av mig om leverans ( tid, plats ) nÀr bollarna kommit

Med vÀnlig hÀlsning, KRISTER
TĂ€by Tennisshop & Cafeteria
0707-333689

 
2020-08-12

Lottningen för Ute-KM 2020

Riktigt roligt att Ute-KM har mÄnga deltagare och klasser i Är!

Lottningen för respektive klass Àr enligt nedan (klicka pÄ en klass eller spelschemat nedan för mer information):

Damsingel A
Damsingel B
Herrsingel A
Herrsingel B
Juniorsingel
Herrdubbel
Damdubbel
Mixdubbel

Finalschema

Lördag 29 augusti

Tid          Klass

13:00      Juniorsingel
14:30      Mixdubbel
16:00      Herrdubbel
17:30      Damdubbel

 

Söndag 30 augusti

Tid          Klass

10:00      Damsingel B
11:30      Herrsingel B
13:00      Damsingel A
14:30      Herrsingel A


Har ni frÄgor sÄ hör av er till:


TÀvlingskommittén:
   Linus Amneryd         070-646 62 22

                                   Douglas Parkinson    070-878 88 79

 
2020-07-16

Vaxholms Tennisklubb bjuder in till Utomhus-KM 2020


TÀvlingen kommer att genomföras 16 - 30/8.

Klasser: Herrsingel (HSA & HSB), Damsingel (DSA, DSB, DSC), Herrdubbel (HD), Damdubbel (DD), Mixdubbel (MD), Juniorsingel (JSA, JSB)

 

JSA Ă€r för de lite Ă€ldre och mer matchvana juniorerna. Den klassen spelas som en vanlig utslagsturnering. JSB Ă€r för de lite yngre juniorerna som Ă€r sugna pĂ„ att testa pĂ„ matchspel. DĂ€r anpassas matcherna efter spelnivĂ„ och antal deltagare. Är det fĂ€rre Ă€n 4 deltagare i en klass spelas den inte. TĂ€vlingskommittĂ©n förbehĂ„ller sig rĂ€tten att slĂ„ ihop klasser vid lĂ„gt deltagarantal.

 

AnmÀlan:
Görs i Matchi i inloggat hĂ€r: https://www.matchi.se/facilities/vaxholmstennisklubb
Ligger som tvĂ„ aktiviteter lĂ€ngst ner pĂ„ sidan - en för anmĂ€lan vuxenklasser och en för juniorklasser. Ange dĂ€r i fritext vilken klass ni vill spela samt eventuella förbehĂ„ll.

AnmĂ€lan Ă€r bindande och ska vara tĂ€vlingskommittĂ©n tillhanda senast söndag 9/8.

 

Tid:
Matcherna spelas pÄ helgerna samt vardagar efter kl. 17.00.

                    

Avgift:
200 kr för seniorer och 100 kr för juniorer oavsett antal klasser. Betalning sker i samband med anmĂ€lan i Matchi.
 

 

Plats:
Grusbanan pÄ LÀgret. TÀvlingskommittén förbehÄller sig rÀtten att lÀgga matcher inomhus i Bollhallen om vÀdret inte tillÄter utomhusspel. Dock ska matcherna i största möjliga mÄn spelas pÄ gruset.

 

Matcher:
Matcherna spelas bĂ€st av tre (3) set med tie-break vid 6-6. Vid 1-1 i set spelas ett matchtie-break till tio (10) poĂ€ng istĂ€llet för tredje set. JSA startar pĂ„ 2-2 i game i varje set, i övrigt spelas matcherna som vanligt. Finalen i JSA spelas frĂ„n 0-0.

 

FörbehÄll:
MÄste anges vid anmÀlan.

 

Lottning:
AnslĂ„s hĂ€r pĂ„ klubbens hemsida samt pĂ„ anslagstavlan vid grusbanan snarast efter att lottning och spelschema Ă€r klart. OBS! Lottning och spelschema skickas inte ut via mail.

 

TĂ€vlingskommittĂ©n:   Linus Amneryd         070-646 62 22

                                   Douglas Parkinson    070-878 88 79

 

PreliminÀrt Finalschema

Lördag 29/8

Tid       Klass

10:00    Damsingel C
11:30    Juniorsingel A
13:00    Damsingel B       
14:30    Herrdubbel
16:00    Damdubbel

Söndag 30/8

Tid       Klass

10:00    Mixdubbel
11:30    Herrsingel B   
13:00    Damsingel A
14:30    Herrsingel A


 
2020-06-16

Uppdatering frÄn TÀvlingskommittén

Efter en nĂ„got speciell vĂ„r sĂ„ lĂ€gger vi VTK’s andra sĂ€song i de Svenska Tennisserierna till historieböckerna. Även premiĂ€romgĂ„ngen av det interna seriespelet - den nygamla SkĂ€rgĂ„rdsligan - Ă€r fĂ€rdigspelad.

Hur det gĂ„tt kan man utlĂ€sa nedan, och blickar vi framĂ„t kommer vi i svenska tennisserierna till hösten utöka VTK’s deltagande till fyra (4) lag: Herrar (H), Herrar 35 (H35), Damer 40 (D40), och Damer 50 (D50) dĂ„ intresset för serierna har varit starkt och deltagarna mĂ„nga. Mer information kommer i separat mailutskick till samtliga medlemmar.

Vi vill Àven slÄ ett slag för Ute-KM som gÄr av stapeln som planerat mellan 16-30 augusti, inbjudan kommer upp snart pÄ hemsidan men spika datumet redan nu!

Som sagt, i de svenska tennisserierna har vi som flera sÀkert redan kÀnner till deltagit med tvÄ (2) lag: Ett Herrar (H) och ett Damer 40 (D40).

Av dessa kan vi konstatera att damerna presterat bĂ€st med en delad tredjeplats i sin division 3 och dĂ€rmed hĂ„ller sig kvar i divisionen. I en överlag jĂ€mn division sĂ„ avslutade VTK’s damer starkt med 3 segrar i de sista 4 matcherna. Herrarna hade det tuffare och avslutade sin division 4 pĂ„ sista plats varpĂ„ de flyttas ner till divison 5 nĂ€sta Ă„r. Även om siffrorna talar sitt tydliga sprĂ„k sĂ„ var det mĂ„nga jĂ€mna matcher.

Deltagare frÄn VTK under Svenska Tennisserien inne -19/-20 Àr:

Damer 40 (Division 3, Mellan A)         Herrar (Division 4, Mellan B) 
Annika Rudestad                               Douglas Parkinson
Yasmine Ekman Munir                       Carl Westerberg
Anna Dandenell                                Claes Hedin
Helene Lindstrand Odevall                 Linus Amneryd
Malin Sjöstrand                                Rasmus Parkinson
Eva Englund
Susanne Karlsson
Sara EllsÀter
Helena Herolf

SkÀrgÄrdsligan, vÄrt interna gruppspel, som fick en smÀrre renovering inför denna omgÄng Àr Àven den fÀrdigspelad. Nyheter för denna gÄng var att herrar och damer nu slagits ihop för att kÀmpa i samma divisionssystem samt att divisionerna nu Àr större.

Totalt i hela ligan var det 42 deltagare fördelade över 7 divisioner. Överlag har det mottagits bra feedback och tĂ€vlingskommittĂ©n ser positivt pĂ„ att spelnivĂ„n kommer Ă€nnu mer i fokus med gemensamma divisioner. Samma koncept kommer att fortgĂ„ i höst med start i september, och Ă€r man sugen pĂ„ att sjĂ€lv testa sina tennisfĂ€rdigheter och trĂ€ffa andra VTK:are Ă€r man mer Ă€n vĂ€lkommen att höra av sig!

De som lyckats vinna respektive division Àr
SkĂ€rgĂ„rdsettan: Tobias Kohl
Division 2  Stefan BuhrĂ© Kervefors
Division 3  Andreas GerdĂ©n
Division 4  Sofia Sten
Division 5  Helena Herolf
Division 6  Ulf HĂ„rderup
Division 7  Monica Dreijer

Nu tar vi ett vÀlförtjÀnt sommarlov och laddar batterierna inför en spÀckad tÀvlingshöst med start i Ute-KM i augusti. Glöm dock inte att vÀssa formen pÄ gruset om tillfÀlle ges.

Önskar er alla en fantastisk sommar!
Linus & Douglas i TÀvlingskommittén

 
2020-03-03

Slutspurt för VTK i Damserien!


Kom och heja pÄ Vaxholms Damer i D40 som gÄr in i slutskedet av svenska tennisserien nu i mars.


Tre matcher ÄterstÄr och samtliga spelas pÄ hemmaplan (!) sÄ det finns alla chanser att fÄ sig en kopp kaffe och se pÄ vÀlspelade och spÀnnande matcher i hallen. Första matchen Àr redan nu pÄ lördag - Serien har varit jÀmn sÄ varje poÀng Àr viktig.


Matcherna börjar kl. 14:00 följande lördagar:

7/3    VTK vs. Saltsjö-DuvnĂ€s TK 1

14/3  VTK vs. Enskede LTK 1

21/3  VTK vs. SpĂ„rvĂ€gens TK 1

 
2020-01-27

Resultaten frÄn Inne-KM 2020


Finalerna spelades under söndagen den 26 januari i tennishallen. VÀrt att nÀmna Àr att mÄnga matcher under klubbmÀsterskapet avgjordes med ett matchtiebreak, dÀr det var smÄ marginaler som till sist avgjorde matcherna.

Mycket publik var i hallen och tittade pÄ mycket bra och underhÄllande tennis. Fika fanns Àven som klubben bjud pÄ. Nedan finner ni bilder pÄ finalisterna i de olika klasserna. Stort tack till alla deltagare, ÄskÄdare och andra som gjorde klubbmÀsterskapet möjligt. Nya chanser till klubbmÀstartiteln kommer i augusti till Ute-KM.

  

Damdubbell:

1:a EllsÀter/Lindstrand Odevall

2:a Herolf/Rudestad

Damdubbel

Herrdubbel:

1:a Nestlander/Mellberg

2:a Odevall*/Warholm

Herrdubbel

Damsingel:

1:a Helena Herolf

2:a Sara EllsĂ€ter 

Damsingel

Herrsingel A:

1:a Niklas Nestlander

2:a Douglas Parkinson 

Herrsingel A

Herrsingel B:

1:a Andreas Gerdén

2:a Stefan BuhrĂ© Kervefors 

Herrsingel B

Juniorsingel A

1:a Ceasar Gustafsson-Djerf

2:a David Berggren

Juniorsingel A


Junior vilar efter Inne-KM matcher
Pokaler till Inne-KM 2020
Fikabord under Inne-KM

* Fredrik Odevall var sjuk finaldagen sĂ„ Stefan Svömmekjaer hoppade in och spelade istĂ€llet


TÀvlingskommittén
Linus och Douglas

 
 

 
2020-01-24

DAGS FÖR TENNISFEST - Davis Cup 6-7 mars

Den 6-7 mars spelar Sveriges Davis Cup-lag en helt avgörande match om en plats i vÀrldsfinalen i Madrid, november 2020. Chile kommer pÄ besök i Kungl. Tennishallen, Stockholm.

Det omarbetade Davis cup-formatet innebÀr tvÄ singelmatcher fredag kvÀll och dubbel med avgörande singelmatcher pÄ lördag. Sverige har kvalificerat sig till Davis Cup Qualifiers genom segern i september mot Israel och matchen blir Robin Söderlings första uppdrag som ny Davis Cup kapten.

Sverige mot Chile i Davids Cup

PÄ pappret kunde det varit vÀrre, men det kunde ocksÄ varit bÀttre. Chile har ett starkt lag med Cristian Garin (#33) och Nicolas Jarry (#77). Att fÄ spela pÄ hemmaplan i Kungliga och vÀlja underlag Àr en stor fördel. Publikstödet pÄ hemmaplan kan inte nog betonas i Davis Cup. Det lyfter hela laget, sÀger Robin.

PreliminÀra starttider Àr fredag 6 mars 17.00, lördag 7 mars 13.00.

HĂ€lsningar styrelsen

 

 
2020-01-24

Inne-KM pÄgÄr för fullt i tennishallen


Det har varit mÄnga jÀmna matcher i Ärets Inne-KM vilket Àr roligt. DÄ tredje set Àr ett matchtie-break sÄ blir det ett spÀnnande (och kortare) avslut pÄ matcherna. NÄgot nytt för i Är var att de yngsta var med och spelade i nÄgot som klubben kallade för Mini-KM.


PÄ tisdagen under KM-veckan var det pojkar födda 2009-2010 som hade uppvÀrmning, skoj-matcher och sedan avslutade med rundtennis. De splade bÄde singel- och dubbelmatcher.


Mini-KM för pojkar födda 2009-2010

Bild pÄ de flesta av pojkarna som deltog i Mini-KM


PÄ onsdagen var det samma sak, men dÄ var det flickor födda 2009-2010 som spelade i tvÄ timmar tillsammans med tvÄ av klubbens tennistrÀnare.


Dessa tvÄ tennistimmar för klubbens pojkar och flickor Àr mycket bra trÀning för framtida spel i tÀvlingar. Det vore roligt om fler ville prova pÄ att spela tennismatcher.


HĂ€lsningar
tennistrÀnarna och tÀvlingskommittén

 
2020-01-16

Lottning & Spelschema i Inne-KM 2020

HĂ€r Ă€r lottningen och spelschemat för Ă„rets Inne-KM.

Spelschema (Uppdaterat: 2020-01-17)

Klasser

Herrsingel A

Damsingel

Herrsingel B

Damdubbel

Herrdubbel

Juniorsingel A

Juniorsingel B (Spelas lördagen 25/1 kl. 12:00 - 15:00 - Spelformat skickas ut separat)


Finalschema – söndag 26/1 

Tid        Bana 1                Bana 2
10:00    Juniorsingel A     
11:30    Herrdubbel         Damdubbel        
13:00    Damsingel A       Herrsingel B
14:30    Herrsingel A    


Stort lycka till med matcherna!


TÀvlingskommittén
Linus och Douglas

 
2020-01-06

Vaxholms Tennisklubb bjuder in till Inomhus-KM 2020


TÀvlingen kommer att genomföras 20/1 - 26/1.

Klasser: Herrsingel (HSA & HSB), Damsingel (DSA & DSB), Herrdubbel (HD), Damdubbel (DD), Mixdubbel (MD), Juniorsingel (JSA födda -06 och tidigare & JSB födda -07,-08).

 

JSA Ă€r för de lite Ă€ldre och mer matchvana juniorerna. Den klassen spelas som en vanlig utslagsturnering. JSB Ă€r för de lite yngre juniorerna som Ă€r sugna pĂ„ att testa pĂ„ matchspel. DĂ€r anpassas matcherna efter spelnivĂ„ och antal deltagare. Är det fĂ€rre Ă€n 4 deltagare i en klass spelas den inte. TĂ€vlingskommittĂ©n förbehĂ„ller sig rĂ€tten att slĂ„ ihop klasser vid lĂ„gt deltagarantal.

 

AnmÀlan:
Görs i Matchi i inloggat lĂ€ge hĂ€r: https://www.matchi.se/facilities/vaxholmstennisklubb (Ligger som aktivitet lĂ€ngst ner pĂ„ sidan) Ange dĂ€r i fritext vilken klass ni vill spela samt eventuella förbehĂ„ll. Alternativt om det strular sĂ„ gĂ„r det ocksĂ„ att maila till vtktavling@hotmail.com
AnmĂ€lan Ă€r bindande och ska vara tĂ€vlingskommittĂ©n tillhanda senast onsdagen den 15/1.

 

Tid:
Matcherna spelas pÄ helgerna samt vardagar efter kl. 17.00.

                    

Avgift:
150 kr för seniorer och 100 kr för juniorer oavsett antal klasser. Betalning sker i samband med anmĂ€lan i Matchi.
 Alternativt om anmĂ€lan inte sker via Matchi kan betalning tas emot via swish till nummer: 123 335 09 15. Skriv ditt namn som referens.

 

Plats:
SkĂ€rgĂ„rdens Centercourt: Bollhallen

 

Matcher:
Matcherna spelas bĂ€st av 3 set med tie-break vid 6-6. Vid 1-1 i set spelas ett matchtie-break till 10 poĂ€ng istĂ€llet för tredje set. JSA startar pĂ„ 2-2 i game i varje set, i övrigt spelas matcherna som vanligt. Finalen i JSA spelas frĂ„n 0-0.

 

Domare:
Spelarna dömer sjÀlva fram till final. Finalerna döms av tÀvlingsledningen.

 

FörbehÄll:
MÄste anges vid anmÀlan. Inga förbehÄll under eventuell finalmatch godtas.

 

Lottning:
AnslĂ„s pĂ„ anslagstavlan i hallen och hĂ€r pĂ„ klubbens hemsida snarast efter att lottning och spelschema Ă€r klart. OBS! Lottning och spelschema skickas inte ut via mail.

 

TĂ€vlingskommittĂ©n:   Linus Amneryd         070-646 62 22

                                   Douglas Parkinson    070-878 88 79

 

Finalschema – söndag 26/1


Tid        Bana 1                Bana 2

10:00    Mixdubbel          Juniorsingel A     
11:30    Herrdubbel         Damdubbel        
13:00    Damsingel A       Herrsingel B
14:30    Herrsingel A       Damsingel B


Anslagstavla

8 mars NYTT

Vaxholms TK har Ärsmöte söndag den 12 mars.
Årsmötet Ă€r i tennishallen och startar klockan 15 och efterĂ„t bjuds pĂ„ fika. 
Alla medlemmar Àr vÀlkomna!

 

1 januari 2023

Klubbens tennisskola startar igen mÄndag den 9 januari

Vecka 2 startar klubbens tennisskola och vuxentennis för vĂ„rterminen. Om man inte hört nĂ„got sĂ„ har man en plats i samma grupp som i höstas. Tennisskolan för juniorer slutar i mitten av maj och alla skollov och helgdagar Ă€r tennisskolan instĂ€lld. 

 

2 december 2022ï»ż

VTK Nyhetsbrev december 2022

Idag publicerade vi ett nytt Nyhetsbrev. Har du inte fĂ„tt det sĂ„ kan du hitrta det Ă€r: Vaxholms TK - Nyhetsbrev December -22 (gansub.com)

 

 


Sponsorer

VTK Partners

Guldsponsorer


Wolfbuilder


ICA Resarö


Fastighets MĂ€klarnaSilver- och bronssponsorer


SEB

maklarringen


FuturPension

 

 
 
 
 
 

Annonser

Boka privat lektioner i tennis

Klubben har tvÄ trÀnare som kan bokas för privat tennistrÀning. Kontakta dem direkt ifall du Àr intresserad:


Magnus Rindeby:
070 - 492 64 24

magnus@tennisroslagen.se


Wladde Wedenski:
070 - 797 6543

wladde@wedenski.tennisStrÀnga om ett tennisracket

StrÀnga om era tennisracket i Vaxholm, kontakta dÄ:

Göran HÀgglund: 070 - 155 36 08,


Marcus Thollin: 070 - 419 77 68


eller


Wladde Wedenski: 070 - 797 65 43


 

©2007 Vaxholms Tennisklubb
|
 Uppdaterad: 2023-03-08 |
|