Nyhetsarkiv 2014

2014-12-27

Inne-KM 2015 startar den 24 januari

Vaxholms Tennisklubb kommer att arrangera Inne-KM i slutet av Januari (formell Inbjudan skickas ut strax efter nyår).

Datum att hålla koll på:

 - sista anmälningsdag är 18 januari

 - första speldag är 24 januari

 - finalhelgen spelas 7-8 februari

Kom även ihåg att det finns många lediga tider att boka i hallen nu under jul och nyår, så varför inte ta en paus från julborden och spela lite tennis.

God Jul och Gott Nytt år!
Önskar, Tävlingskommittén

 
2014-12-06

Generationsdubbel 2015
Vaxholms tennisklubb har som tradition att anordna Generationsdubbel under trettonhelgen - en dubbelturnering för hela familjen under trevliga former och med fina priser till alla!

Ett "dubbelpar" består av två generationer, t ex pappa/mamma tillsammans med son/dotter. Tävlingen är upplagd som ett gruppspel som gör att alla deltagare får spela minst tre matcher var. Matcherna kommer att spelas på tid (ca 30 minuter). Vi kommer sätta samman två jämna grupper och planera speltiden för ett dubbelpar till antingen förmiddag eller eftermiddag. Kaffe, saft, fika och korv finns på plats både till spelare och publik. För att hinna spela alla matcher är antalet dubbelpar maximerat till 8 st. Spelschema kommer mailas ut till alla deltagare senast söndagen den 4 januari.

När:
Tisdag 6 januari 2015, klockan 9 – 16 (en grupp 9-12 och en grupp 13-16

Var:
If-hallen (Tennishallen) i Vaxholm

Anmälan:
Senast 30 december till marcus.thollin@gmail.com

Anmälan: Senaste anmälningsdag är 30 december. Anmälan sker till Marcus Thollin på mail: marcus.thollin@gmail.com eller telefon: 070-419 77 68. Ange namn, telefon och mailadress samt födelseår på den yngre spelaren. Anmälan är bindande för att vi ska kunna planera grupper och spelschema. Anmälningsavgifen är 220 kr per dubbelpar och betalas kontant på plats.

Välkomna till denna trevliga och spännande tävling!
Marcus

 
2014-11-24

Vaxholms Tennisklubb kom på tredje plats i Klimat-matchen.se. 

Under september månad så var Vaxholms Tennisklubb med i Klimat-matchen.se. Det var Energikontoret och Energimyndigheten som arrangerade detta. Tanken var att barn och ungdomar som tränar och spelar match skulle åka ”smartare” till och från träning/matcher.

Vi fick en folder där man kunde läsa om hur smartare resor till och från träningen ger vinster i form av starkare barn, minskade reskostnader och säkrare trafikmiljö runt träningsanläggningen. Så tanken med denna tävling var att uppmuntra ett minskat skjutsande av barn och ungdomar med bil till träning/matcher. Barn och ungdomar skulle helst cykla eller promenera till träningen.

Klubben fick poäng beroende på hur många som cyklade/promenerade, åkte kollektivt, samåkte med andra i bil och åkte bil själv med en förälder till och från tennisträningen.

 

 Klimat-matchen.se 2014

Vaxholms Tennisklubb kom som sagt på en tredja plats i denna tävling i Vaxholms Stad.

Bra jobbat alla barn och ungdomar!

Hälsningar
Styrelsen

 
2014-11-18

Stöd Vaxholms TK - registrera VTK som din favoritförening

En påminnelse till dig som spelar på Svenska Spel. Se till att du har Vaxholms TK som din favoritklubb.

För att registrera sig, gå in på https://svenskaspel.se/?pageid=/grasroten. VTK är då med och delar på 50 Mkr som Svenska Spel delar ut till idrottsföreningar. För 2014 fick VTK 3 422 kr från Svenska Spel fastän det bara är 9 personer idag som har angivit VTK som sin favoritförening. Man måste inte vara medlem för att registrera VTK som sin favoritföring, så hör gärna med släkt, vänner, grannar och arbetskamrater också.

Har du frågor, hör av dig till John Parkinson john.parkinson@ericsson.com 

Tack för att du stöder Vaxholms TK!
Styrelsen

 
2014-11-16

Ladies Open 2014 spelades den 9 november i If-hallen

Söndagen den 9 november träffades 9 av klubbens damer i hallen för att spela korta dubbelmatcher och umgås.

Det började med en timmes träning och dubbelspelstaktik med Linus. Damerna åt en god sallad och kaka efter att alla lag mötts på banan. Det blev prisutdelning och alla fick pris.

Ladies Open 2014
Hälsningar
Monica och Anna

 
2014-11-04

Stort intresse för årets Junior Panatta!

Lördagen den 18 oktober var det dags för årets Junior Panatta i tennishallen! Inte mindre än 16 av klubbens barn och ungdomar hade anmält sig till årets upplaga, vilket var väldigt kul!

Vi samlades kl 15:00 för gemensam uppvärmning och därefter delades alla in i jämna dubbelpar i två olika åldersklasser. Matcherna spelades i 15 minuter och alla par fick spela 3 matcher var. Bredvid banan anordnades lite lekar och tävlingar för de som vilade och naturligtvis fika till både barn och föräldrar. Det var kul att det var mycket publik på plats som hejade friskt på alla tennisspelare.

Junior Panatta 2014Junior Panatta 2014

Efter dubbelturneringen var det rundtennis och andra tävlingar nere på banan. Kvällen avslutades med stor pizzabuffé i hallen och prisutdelning kl 20:00. Det vinnande paret i äldre klassen var Elsa Kristensson/Nils Thollin och i yngre klassen Morgan Dandenell/Emil Ahrén.

Tack till alla föräldrar som hejade på och hjälpte till. Och stort tack till alla tennisspelare som kämpade och gjorde dagen kul för alla!


Junioransvarig i VTK
Marcus Thollin

 
2014-10-13

Ladies Open söndag den 9 november

Inbjudan till damer (fr 18 år) i Vaxholms tennisklubb

Tid:
Söndagen den 9 november kl.11-16

Plats:
If-hallen

Träning
:
Vi börjar med träning och dubbelspelstaktik med Linus Amneryd som tränare kl.11-12.
Inbjudan till Ladies Open 2014

Matcher:
Vi spelar korta damdubbelmatcher mellan kl.12 och ca kl.15.

Mat:
Efter matcherna blir det prisutdelning och sedan äter vi en god sallad och får ett glas vin, kaka och kaffe.

Kostnad:
För halltider, bollar, priser, sallad, kaka och dryck 200 kr/pers.

Anmälan:
Anmäl dig till monica.dreijer@telia.com.  Arrangörerna delar in i jämna par så anmälningarna görs individuellt. Vi ser gärna både nybörjare och mer erfarna spelare för en rolig tennisdag tillsammans. Skriv om du behöver specialkost.

Sista anmälningsdag och betalning är söndagen den 2/11 kl.16. Anmälan är bindande och inbetalning sker till konto SEB 5330-0017157 Monica Dreijer. Obs skriv ditt namn!

Vi ser fram emot en härlig damtennisdag med roliga matcher och trevlig samvaro. Välkommen med din anmälan!

Välkomna!
Monica Dreijer och Anna Hansen

 
2014-10-05

Inbjudan in till Junior Panatta 2014
Vaxholms tennisklubb bjuder in till Junior Panatta 2014 för barn och ungdomar födda 2000-2004

När:         Lördag 18 oktober, kl 15:00 – 20:00
Var:         If-hallen (Tennishallen) i Vaxholm
Anmälan: Senast 14 oktober till marcus.thollin@gmail.com
Junior Panatta 2014

Vaxholms tennisklubb ordnar en dubbelturnering för klubbens barn/juniorer som vill prova på att tävla under lekfulla former. Vi kommer ”pussla ihop” jämna dubbelpar som i ett antal matcher får möta varandra. Mellan tennismatcherna kommer vi ordna roliga lekar och tävlingar och vi avslutar med rundtennis för alla. Under eftermiddagen finns det fika och frukt på plats och på kvällen serveras gemensam middag.

I Junior-Panattan får du chans att spela med både yngre och äldre, tjejer och killar, oerfarna och erfarna tenniskompisar, och framför allt ha roligt! Fina priser till alla!

Anmälan:
Senaste anmälningsdag är tisdag 14 oktober. Anmälan sker till Marcus Thollin på mail marcus.thollin@gmail.com eller på telefon 070-419 77 68.

Ange barnets namn, födelseår samt eventuell allergi/specialkost. Anmälan är bindande för att vi ska kunna planera dubbelpar och spelschema. Ni anmäler er individuellt (vi sätter samman deltagarna i jämna par).

Anmälningsavgift:
80 kr, betalas kontant på plats.

Välkomna!
Marcus Thollin

 
2014-09-10

Tennisläger i Nynäshamn helgen den 23-24 augusti

Helgen 23-24 augusti var det åter dags för det årliga tennislägret i Nynäshamn! Det var ett stort intresse och högt deltagande också i år - inte mindre än 17 juniorer, 9 föräldrar och 5 tränare samlades i Täby på lördagsmorgonen i strålande solsken för gemensam avfärd.

Nynäshamns lägret augusti 2014Nynäshamns lägret augusti 2014


Träningen startade direkt på förmiddagen på Nynäshamns 4 utebanor (grus). Alla spelare och tränare delades in i grupper och körde olika övningar med mycket spel varvat med lek och teknikträning. Vid lunchtid kom tyvärr regnet och hela gänget förflyttade sig till inomhusbanorna i tennishallen en kort bit utanför stan. Vi hade 4 banor helt för oss själva och fortsatte träningen fram till kl 17 med mycket träningstid för alla, grundslagsteknik, lekövningar och kortare matcher. Därefter var det incheckning på Skärgårdshotellet och en trevlig middag på Thai/Sushi-restaurang. Kvällen avslutades med en kvällspromenad i hamnkvarteren, lek på jätteklätterställning och fredagsmys på hotellet.

Söndagen bjöd på fint höstväder och därmed träning utomhus igen. Mellan kl 10-15 var det åter intensivt tennisspel i olika grupper och många olika övningar. Den alltid stående programpunkten "Brännboll" fick tyvärr strykas i år eftersom energin var slut hos gänget efter över 10 timmars tennisspel. Men - den kommer säkert tillbaka nästa år!

Det var ett väldigt lyckat och trevligt tennisläger! Stort tack till Ulf Persson som genom sina goda kontakter i Nynäshamns Tennisklubb planerat och arrangerat lägret på ett utmärkt sätt. Tack också till alla föräldrar som var med under dagarna, hjälpte till med transporter och praktiska frågor, mm. Det var två dagar med väldigt mycket tennisspel och en stor portion trevlig social samvaro med klubbens juniorer, tränare och föräldrar.

Junioransvarig i VTK
Marcus Thollin

 
2014-09-04

Kulturnatten

 

Lördag den 6 september är det Kulturnatt i Vaxholm
Vaxholms TK kommer att vara med och arrangera aktiviteter på grusbanan på Lägret.

Programmet som VTK kommer att ha på grusbanan är:

 - kl. 13-14:  Tennisträning för barn & ungdomar i VTK
 - kl. 14-16:   Uppvisningsmatcher/Prova-på-tennis för alla som vill testa

Så kom till Lägret och kom till grusbanan och titta och prova på att spela tennis. Medlemmar som icke medlemmar är välkomna!

För mer information om Kulturnatten, se kommunens hemsida:

http://www.vaxholm.se/Resource.phx/plaza/publica/invanare/kultur/kulturnatt/index.htx 

Hälsningar
styrelsen

 
2014-08-30

VTK:s Ute-KM finaler spelades helgen 30-31 augisti 2014

Det var totalt 7 klasser med i årets Ute-KM. Alla finalerna spelades helgen den 30-31 augusti. Det var fint väder hela denna helg så perfekt väder för tennis.
Tävlingsledningen hade ordnat med frukt, dryck, grillkorv och hamburgar som ungdomar i klubben sålde. Ungdomarna hade dessutom bakat olika sorters bullar som de också sålde. Förutom ära så fick alla finalister ett fint pris:
   Priser i Ute.KM 2014

Resultaten efter lördagens finalmatcher var följande:

Mixedfinal i Ute-KM 2014
Mixdubbel:
1:a Suss Karlsson/Magnus Westerberg

2:a Lena Heldén/Nils de la Salle

Damdubbel final Ute-KM 2014
Damdubbel:
1:a Yasmin Ekaman Munir/Annika Rudestad
2:a Monica Dreijer/Lena Hesselberg

Herrdubbel final Ute-KM 2014
Herrdubbel:
1:a Erik Westberg/Fredrik Odevall
2:a Rasmus Parkinson/Linus Amneryd

Resultaten efter söndagens finalmatcher var följande:

Juniorsingel final Ute-KM 2014
Juniorsingel:
1:a Hampus Wennerholm
2:a Samuel Dahlström

Herrsingel B final Ute-KM 2014
Herrsingel B:
1:a Filip Sten
2:a Tomas Fredriksson

Damsingel final Ute-KM 2014
Damsingel:
1:a Annika Rudestad
2:a Monica Dreijer

Herrsingel final Ute-KM 2014
Herrsingel A:
1:a Douglas Parkinson
2:a Rasmus Parkinson

Tack alla som har hjälpt till att göra detta Ute-KM till en bra och spännande tävling! 

Hälnsingar
Tävlingsledningen

 
2014-08-24

If Stockholm Open
SO bild
Se tennis i världsklass (11-19 oktober)!

Säkra din plats till höstens tennisfest och på samma gång stöd din klubb

If Stockholm Open är en institution i Svensk Tennis och ett välkommet ljus i höstmörkret för alla tennisintresserade. De senaste åren har tävlingen vuxit sig allt starkare och är i dag en av de mest ansedda i sin kategori sett till spelare, arena, publik och sponsorer. Försäkra dig redan idag om de bästa platserna och stöd samtidigt din klubb genom att använda nedan klubbspecifika länk vid bokning av biljetter. Då får Vaxholms Tennisklubben 15% provision på all biljettförsäljning över 10 000 kronor.

I år finns bättre platser än någonsin tillgängliga, bland annat kan du boka platserna närmast banan på både kort och långsidan samtliga turneringsdagar.

Du köper dina biljetter online via länken: http://ifso.ebiljett.nu/?mark=vaxholmstk

Vid frågor kontaktar du Transticket på 0771-454600 alternativt ifstockholmopen@ebiljett.nu där du anger vilken tennisklubb du är medlem i.

Varmt välkommen!
Stockholm Open AB & Lagardère Unlimited Scandinavia

 
2014-08-12

Lottning klar i VTK:s Ute-KM 2014

Ute-KM 2014 börjar på lördag den 16 augusti. Det är 42 startande i detta KM vilket är jättekul.

Spelshemat och de som är med i de olika klasserna hittar ni nedan.

 

 - Spelschema Ute-KM 2014 (uppdaterat: 2014-08-26)

 - Herrsingel A

 - Herrsingel B (Rev B)

 - Damsingel

 - Juniorsingel

 - Herrdubbel

 - Damdubbel

 - Mixdubbel

Har ni frågor så kontakta någon av oss i tävlingsledning:
Linus Amneryd      541 303 19,  070-646 62 22
Douglas Parkinson 541 753 52,  070-878 88 79

Lycka till med era matcher!
tävlingsledning

 
2014-07-29

Vaxholms Tennisklubb inbjuder sina medlemmar till utomhus KM 2014

Tävlingen kommer att genomföras 16 augusti till den 31 augusti.


Klasser:
Herrsingel (HSA & HSB), Damsingel (DS), Herrdubbel (HD), Mixdubbel (MD), Damdubbel (DD), Juniorsingel (JS), Juniordubbel (JD), Barn- och ungdomstränaren Ulf Persson placerar barn och ungdomar i klasserna för jämna matcher. 

Anmälan via mail:
vtktavling@hotmail.com Anmälan är bindande och ska vara tävlingskommittén tillhanda senast söndagen den 10 augusti kl. 18 måndagen den 11 augusti kl 18.

Tid:
Matcherna spelas på helgerna samt vardagar efter kl 17.00.

Avgift:
0 kr!  Ingår i medlemsavgiften!

Plats:
Tennisbanan vid Lägret i Vaxholm.

Matcher:
Matcherna spelas i bäst av 3 set med tie break vid 6-6 i alla set. Juniormatcherna startar vid 2-2 med tie break vid 6-6 i alla set.

Domare:
Spelarna dömer själva fram till final. Finalerna döms av tävlingsledningen.

Förbehåll:
Måste anges vid anmälan. Inga förbehåll under eventuella finalmatcher godtas.
OBS! Se finalschemat nedan.

Lottning:
Lottning och spelschema anslås vid Lägrets anslagstavla (bredvid grusbanan) och på vår hemsida www.vaxholmstennisklubb.se måndagen den 11 augusti tisdagen den 12 augusti.
OBS! Lottning och spelschema skickas inte ut via mail.

Finalschema 30/8-31/8

Lördag 30/8
Klass:              Tid:
Juniordubbel  09:00
Mixdubbel      10:30
Damdubbel    12:00
Herrdubbel    13:30

Söndag 31/8
Klass:              Tid:
Juniorsingel   09:00
Herrsingel B  10:30
Damsingel     12:00
Herrsingel A  13:30

Tävlingsledning:
Linus Amneryd      541 303 19,  070-646 62 22
Douglas Parkinson 541 753 52,  070-878 88 79

Välkomna med anmälan!
Tävlingsledningen

 
2014-06-30

Mycket sommartenns för klubbens barn, ungdomar och damer

Två sommartennis arrangerade klubben i juni. Ett fört barn & ungdomar och ett för damer.

För barn och ungdomar arrangerades enligt tradition sommartennis veckorna före och efter midsommar. Ett ypperligt tillfälle för nya spelare att testa ifall tennis är en sport för dem, men även för de lite äldre att få en intensiv tennisträning under fyra dagar. Totalt ca 40 barn och ungdomar spelade tennis under veckorna 25 och 26 med hjälp av klubbens tränare.

Sommartennis i If-hallen 2014Sommartennis i If-hallen 2014

Glada deltagare i Sommartennis 2014


För första gången arrangerade även klubben sommartennis för damer. Tre kvällar, måndag till onsdag vecka 26, var det spel mellan kl 18:00 till 21:30. Det var 12 damer som var uppdelade i tre grupper som tränade. Träningen var på grusbanan även om måndagens träning var inomhus pga. av vädret. En bra start för alla som inte kommit ut och spelat på grusbanan ännu i sommar.

Hälsningar
Klubbens tennistränare

 
2014-06-26

VTK var med och arrangerade en alkoholfri skolavslutning på Eriksö

VTK ordnade olika tennisaktiviteter på Eriksö den 13 juni för alla som hade skolavslutning i Vaxholm. Förutom VTK så var även andra föreningar i Vaxholm där som t ex fotboll, golf, gymnastik, kanot men även kyrkan och Storstugans fritidsgård.

Alla föreningar fick en yta att arrangera något på och VTK ordnade två aktiviteter för alla ungdomar att testa och det var:

  • Vi satte upp servhastighetsmätaren så att alla ungdomar fick testa hur hårt de kunde slå en tennisboll. Den var många som lyckades slå tennisbollen över 100 km/timmen
  • Placerade en hink en bit bort som ungdomarna skulle försöka skjuta bollen i
VTK med på skolavslutning på EriksöVTK med på skolavslutning på EriksöVTK med på skolavslutning på Eriksö

 Bilder från Eriksö

Klubben delade ut VTK t-shirts och produkter från OLW som priser under kvällen. Totalt under kvällen så var det 124 ungdomar på Eriksö och testade de olika aktiviteterna. De allra flesta var och besökte oss på VTK. Ett lyckat arrangemang som Fritidsverksamheten i Vaxholms Stad arrangerade.

Hälsningar
styrelsen

 
2014-05-21

Stor uppslutning på Tennisskolans avslutning torsdag den 15 maj
Torsdagen den 15 maj hade Tennisskolan i Vaxholm sin traditionella tennisavslutning med fika och aktiviteter. Hallen var full med tennisungdomar, föräldrar och syskon. Förmodligen har nog aldrig så många funnits i hallen samtidigt. Kul att intresset är på topp!

Denna gång arrangerade tränarna en minitennisturnering där hela If-hallen användes. Gruppindelning efter ålder och spelnivå, resulterade i totalt 5 grupper med ca 8-10 deltagare vardera. Korta matcher på ca 5 minuter spelades och vinnarna var denna gång Axel Hesselberg, Alva Magnusson, Kristina Dahlström, Osborn Ahlsell och Gustav Andersson. Dessutom vann Isac Persson och William Jakobsson pris för träffsäkraste bollkastare. Grattis ! Kvällen avslutades med den populära "Rundtennis kampen" där ca 45 tennisspelare i olika åldrar var med på banan samtidigt.

Prstagare i minitennis under avslutningen på tennisskolanAlla barn & ungdomar på tennisskolans avslutning

Pristagare på minitennis (till vänster) och barn & ungdomar som var med på tennisskolans avslutning


Tennistränarna önskar alla en skön sommar med mycket tennisspel och välkomnar er att vara med på "Sommartennis" under vecka 25 och 26.

Hälsningar
Tennistränarna

 
2014-05-02

SEB Next Generation Cup klubbtävling genomfördes den 1 maj

SEB Next Generation Cup arrangerades i If-hallen på 3 banor torsdag den 1 maj. Totalt spelades ca 40 st 10 minuters matcher i hallen mellan kl 10.00-14.30. Deltagarna var de yngre spelarna i klubben som är mellan 8-11 år.

Deltagarna delades upp i  2 grupper där alla mötte alla. Full fart på alla spelare där vi använde ett rotationssystem för maximalt tennisspelande och minimalt väntande. Priser till alla deltagare sponsrade av SEB i Vaxholm.

 

Deltagre i SEB Next Generation 2014

Hälsningar
Ulf Persson

 
2014-04-27

 

Slutspel i herrarnas dubbelserie 23/4
Till årets dubbelserie hade hela 11 par anmält sig varför vi beslöt att utöka antalet par i den avslutande matchcupen till att omfatta de sex bäst placerade paren i grundserien. Grundserien startade i oktober och blev färdigspelad precis innan matchspelet skulle starta.


Placering efter grundspelet:
1) Douglas Parkinson och Linus Amneryd
2) Håkan Torbjörnsson och Mats Atterwall
3) Frantisec Zvrskovec och Christoffer Källberg
4) Ralph och Martin Jakobsson
5) Mats Borin och Tomas Fredriksson (Nya för året)
6) Göran Hägglund och Tommy Svensson

För att kvalificera sig till semifinalerna så möttes Hägglund/Svensson och Jakobsson/Jakobsson i en match där det förstnämnda paret efter många om och men till slut lyckades vinna med siffrorna 4-2,2-4,4-3.

I den andra kvalmatchen vann Frantisec Zvrskovec/Christoffer Källberg över Mats Borin/Tomas Fredriksson i en mycket spännande och välspelad match med de siffrorna 4-0,3-4,4-1.

I första semifinalen mötte sedan Douglas Parkinson/Linus Amneryd – Göran Hägglund/Tommy Svensson, en match som var över på knappa 25 minuter efter det att ungdomarna hade utklassat ”veteranerna” med siffrorna 4-1, 4-0.

Den andra semifinalen mellan HåkanTorbjörnsson/Mats Atterwall och Frantisec/Christoffer blev då mycket mera spännande. Det första setet tog Håkan/Mats i tie-break efter mycket jämnt och bra spel, men sedan gick luften ur Franti/Christoffer och Håkan/Mats kunde ta hem det andra setet med 4-1.

Finalen mellan Douglas/Linus och Håkan/Mats vanns sedan på ett mycket övertygande sätt av Douglas/Linus med  siffrorna 4-3, 4-1 . Undertecknad var prisutdelare och finalisterna fick förutom de sedvanliga tennisplaketterna, varsin T-shirts med Vaxholms Tennisklubb tryckt på ryggen. Vinnarna fick även var sitt rör med tennisbollar.Från vänster: Håkan, Mats, Linus och Douglas

Mycket trevligt att nästan alla som spelade i dubbelserien denna säsong också kunde komma till detta slutspel. Roligt för spelarna med en stor publik.

Förutom mycket bra och underhållande tennis så bjöds också spelare och publik på Annés delikata smörgåstårtor med tillhörande dryck.

Hälnsingar
Tommy Svensson

 
2014-03-17

Lördagen den 15 mars var många av VTK:s medlemmar på Future Kings & Queens of Tennis

Det var en familjedag som Kings of Tennis arrangerade på Stockholm Waterfront Congress Centre. Vi blev hämtade med buss och det första på programmet var minitennisturneringar. Ingen vann utan alla ungdomar fick spela många korta matcher.

För utom tennis så fanns det en hel del annat man kunde prova på under denna familjedag. Thomas Enqvist och Magnus Larsson minglade runt bland tennisbanorna, så alla som ville ha en autograf eller bli fotograferad med dem hade många möjligheter. Dagen innan vann just Thomas Enqvist tävlingen Kings of Tennis.

Thomas med VTK ungsomar
   Två glada VTK:are med Thomas

Efter att ungdomarna hade spelat många matcher mot andra klubbar så var det dags för uppvisningsmatchen mellan Mansour Bahrami och Magnus Larsson mot Mikael Pernfors och Thomas Enqvist. Mansour var en riktigt bollkonstnär som var fantastiskt sevärd (se youtube klippet nedan).

Efter allt detta så åkte vi sedan hem igen med en buss som ingick i paketpriset vi fick. En mycket rolig dag på Future Kings & Queens of Tennis. Jag tror att alla 24 Vaxholmare som var där tyckte det var en bra och rolig dag!

Fler bilder från denna dag hittar du här

Hälsningar John

 
2014-03-11

Söndag den 9 mars 2014 hade VTK sitt årsmöte

Klubbrummet var ovanligt väl besökt när Vaxholms TK hade sitt årsmöte söndagen den 9 mars kl 15. Klubbens ordförande, Tommy Svensson, började mötet med en tyst minut för vår avlidne hedersordförande, Ulf Eriksson.

Sedan följde vi den vanliga agendan. Tommy valde ut några saker ur verksamhetsberättelsen som han tyckte var extra kul. Det var bland annat att antalet medlemmar i klubben fortsätter att öka. För 2 år sedan var vi runt 200 medlemmar och nu närmar vi oss 300! En aktivitet som är mycket populär är våra tennisskolor. Vi har tennisskolor för både barn & ungdomar och damer. Vi har kö till båda, så vi kan verkligen behöva en tennisbana till.

 

Mötet avslutades med att tacka Nils de la Salle och Thomas Hansen för alla år de har jobbat ideellt inom klubben. De har bidragit mycket till att klubben har de seriespel och tennistävlingar som klubben har idag. Ett stort tack för ert arbete!Thomas och Nils avtackas
Thomas och Nils med var sin hink med bra tennissaker och några godbitar


Efter årsmötet bjöds det på smörgåstårta och dryck.
Har någon funderingar eller frågor, så vänd er till någon i styrelsen!

 

Hälsningar
Ordförande

 
2014-02-10

Lördagen den 15 mars 2014 bjuder Kings of Tennis in till Tennisens dag – en dag fullspäckad med underhållning för hela familjen

Tennisens dag är ett nytt inslag i årets arrangemang där vi vänder oss till hela familjen.

Dagsprogrammet

12:00 – Minitennisturnering: Future Kings & Queens of Tennis.
            Årets största minitennisturnering (poolspel) där klubbarna får anmäla deltagande lag.
            För barn 6 år och uppåt. T-shirt och medalj till alla deltagare.

15:00 – Hur kan man förbättra sin egen träning?
            Inspirerande Tennis Clinic ledd av Thomas Enqvist och ”Tao of Tennis”.

15:30 – Tennismagi i världsklass.
            Mansour Bahrami gör det omöjliga möjligt på banan i en dubbel med Mikael Pernfors,
            Mats Wilander och Thomas Enqvist. Värm gärna upp med Bahramis konster på Youtube
            (http://www.youtube.com/watch?v=d6Vqp6UveIU)


Priset är 125:- för juniorer och 200:- för vuxna och då ingår bussresan till och från Stockholm Waterfront Congress Centre från If-hallen.

För mer information om Tennis dag på Kings of Tennis, se länkarna nedan:

 - Information om Tennisens dag
 - Programmet lördag den 15 mars

Uppdaterat: Vill ni anmäla er, gör det senast söndag den 2 mars (förlängd anmälningstid!) till John Parkinson (john.parkinson@ericsson.com eller 070 2671222)


Det här låter som en kanon eftermiddag!
Hälsningar John

 

Resultat Inne-KM 2014(2014-02-09)

Helgen den 8-9 februrai spelades Inne-KM finaler i Vaxhoms TK. Sju finaler totalt.

Resultaten blev:

 

Mixeddubbel
Mixed final 2014
1. Helene Lindstrand/Fredrik Odevall
2. Lena Heldén/Nils de la Salle

Damdubbel
Damdubbel final 2014
1. Anna Hansen/Ylva Björnström
2. Lena Heldén /Lena Hesselberg

Herrdubbel
Herrdubbel final 2014
1. Rasmus Parkinson/Fredrik Odevall
2. Linus Amneryd/Douglas Parkinson

Juniorsingel
Juniorsingel final 2014
1. Eric Oscarsson
2. Samuel Dahlström

Herrsingel B
Herrsingel B final 2014
1. Martin Jakobsson
2. Bertel Rennerfelt

Damsingel
Damsingel final 2014
1. Frida Hagenius
2. Malin Hart Randes

Herrsingel A
Herrsingel A final 2014
1. Stefan Svömmekjaer
2. Fredrik Odevall

 

Tack alla deltagare för ett bra Inne-KM 2014.
Tävlingsledningen

 
2014-01-21

Lottningen för Inne-KM 2014 klar

Nu är lottningen för Inne-KM 2014 klart. Även spelschemat för finalhelgen är klart. Spelschemat kommer att uppdateras kontinuerligt, så gå in lite då och då och titta när din nästa match ska spelas. Spelschemat kommer inte att mailas ut.

Roligt att så många har anmält sig till Inne-KM. Sju olika klasser blir det i årets klubbmästerskap.
Spelschema och lottningen ser ni nedan (klick på resp. klass eller spelschema så kommer dokumentet upp):

  Herrsingel A

  Herrsingel B

  Damsingel A

  Herrdubbel

  Damdubbel

  Mixeddubbel

  Juniorsingel

  Spelschema 2014-01-28

  Spelschema för finalhelgen

 

Har ni frågor så kontakta:

Thomas Hansen  541 325 07 / 070-719 75 44
Linus Amneryd   541 303 19 / 070 646 62 22
Jon Söderblom   076 081 20 80

Lycka till med era matcher!

Hälsningar
Tävlingsledningen

 
2014-01-20

Lämna namnförslag på Campus Vaxholm fram till 15 mars 2014

Campus Vaxholm har varit det gemensamma projektnamnet för Vaxholms Stads nya skol- och idrottsområde. Nu har projektarbetet kommit så långt att det är dags att ta fram de officiella namnen som ska gälla i framtiden. Vi behöver din hjälp!

Det som ska namnges är (se kart i länk nedan):

 - geografiska området

 - byggnader (ishall, två idrottshallar, skolan)

 - konstgräsplanen

Läs mer om projektet på: www.vaxholm.se/CampusVaxholm

Länk till infoblad från Vaxholm Stad

Hälsningar
Vaxholm Stad

 
2014-01-12

Första dam dubbelserien avgjord & anmäl er nu till vårens serie

Fem par ställde upp i VTK:s första dam dubbelserie. Det blev en mycket jämn kamp om första platsen, men till slut vann Eva Englund och Suss Karlsson. Grattis Eva och Suss! Tvåa blev Sofia Sten och Mia Brännström (Sofia och Mia vann denna serie i våras för de damer som spelade i klubbens tennisträning).

Men nu planerar vi att starta vårens dam dubbelserie. Upplägget för våren kommer bli som det var nu under hösten, dvs:

 - En serie per termin, så vårens serie har start datum 10/2 och slut datum 18/5
 - Antal grupper blir en om inte väldigt många anmäler sig då delar jag i paren i två grupper. Max 7 per grupp
 - Inga tennistider kommer att reserveras för dessa matcher utan alla kommer att ha några hemmamatcher och några bortamatcher. Har man en hemmamatch så betyder det att man är ansvarig att boka en tid som alla kan och att ta med bra bollar
 - Det kostar inget att vara med i denna serie förutom kostnaderna man har för tennistiden och bollarna som de som har hemmamatch ska stå för

Vill ni vara med så anmäl er då till John senast söndag den 2 februari. Anmälan görs till john.parkinson@ericsson.com eller 070-267 1222

Hälsningar
John Parkinson

 
2014-01-09

Den 6 januari inleddes tennisåret med 2014 års Generationsdubbel
VTK:s årliga turnering där två generationer ställs på plan i kortare dubbelmatcher. Det blev en mycket välspelad tävling där totalt 16 personer deltog. Jämna och roliga matcher bidrog till den mycket trevliga stämningen!

På förmiddagen blev det följande resultat:
1. Vilmer och Henrik Schmidt
2. Nils och Marcus Thollin
3. Calle och Mattias Jaginder
4. Erik och Stephanie Oscarsson

Förmiddagen
  Deltagare i Generationsdubbeln på förmiddagen

På eftermiddagen var det oerhört jämt i gruppen och efter game-räkning blev det följande resultat:
1. Bertel Rennerfeldt och Christel Dopping
2. Bengt och Ellinor Lundqvist
3. Gunilla Jacobsson och Helena Herolf
4. Camilla L. Kvissberg och Annica Lundqvist

Eftermiddagen
 Deltagare i Generationsdubbeln på eftermiddagen

Stort tack till Marcus Thollin med familj som föredömligt höll i tävlingsledningen, fika och prisutdelning.

Hälsningar
Filip Sten

Anslagstavla

1 januari 2023   NYTT

Klubbens tennisskola startar igen mÄndag den 9 januari

Vecka 2 startar klubbens tennisskola och vuxentennis för vĂ„rterminen. Om man inte hört nĂ„got sĂ„ har man en plats i samma grupp som i höstas. Tennisskolan för juniorer slutar i mitten av maj och alla skollov och helgdagar Ă€r tennisskolan instĂ€lld. 

 

1 januari 2023   NYTT

Bollmaskinen trasig

TyvĂ€rr sĂ„ Ă€r klubbens bollmaskin trasig, men vi försöker att reparera den. Klubben Ă„terkommer nĂ€r det gĂ„r att boka den igen. 

 

2 december 2022ï»ż

VTK Nyhetsbrev december 2022

Idag publicerade vi ett nytt Nyhetsbrev. Har du inte fĂ„tt det sĂ„ kan du hitrta det Ă€r: Vaxholms TK - Nyhetsbrev December -22 (gansub.com)

 

 


Lediga Bantider

Sponsorer

VTK Partners

Guldsponsorer


Wolfbuilder


ICA Resarö


Fastighets MĂ€klarnaSilver- och bronssponsorer


SEB

maklarringen


FuturPension

 

 
 
 
 
 

Annonser

Boka privat lektioner i tennis

Klubben har tvÄ trÀnare som kan bokas för privat tennistrÀning. Kontakta dem direkt ifall du Àr intresserad:


Magnus Rindeby:
070 - 492 64 24

magnus@tennisroslagen.se


Wladde Wedenski:
070 - 797 6543

wladde@wedenski.tennisStrÀnga om ett tennisracket

StrÀnga om era tennisracket i Vaxholm, kontakta dÄ:

Göran HÀgglund: 070 - 155 36 08,


Marcus Thollin: 070 - 419 77 68


eller


Wladde Wedenski: 070 - 797 65 43


 

©2007 Vaxholms Tennisklubb
|
 Uppdaterad: 2023-01-02 |
|