VTK Tennisskola
Kalender för tennisskolan för barn och ungdomar.

Kalender för tennisskolan HT-16

160913 Tennisskolans första speldag

161031 – 151104 (v44) Höstlov, träningen inställd

161213 Julavslutning

Kalender för tennisskolan VT-17
170110 Tennisskolans första speldag

170227 – 160303 (v9) Sportlov, träningen inställd
170410 – 160417 (v15) Påsklov, träningen inställd

170516 Tennisavslutning

Info den 10 maj 2016:
Påminner också om att vi har Sommartennis  i vecka 24, 13-16/6 och vecka 25, 20-23/6.
Anmälan skickas till Ulf Persson (vaxholmtennis@hotmail.com)
Välkomna med anmälan till Sommartennis!

Info den 20 mars 2016:
Nu har besked kommit från kommunen angående renovering av If- hallen som innefattar blågolvet. Denna del av If-hallen stängs av efter påsklovet. Det betyder att de som tränar på torsdagar inne på blågolvet kommer att få sin träning flyttad till den nya sporthallen som nu står klar. Övriga spelar som vanligt på Plexipavebanan på tisdagar och torsdagar.

Gäller endast de som tränar på blågolvet torsdagar:
Efter påsklovet, torsdagen den 7 april och framåt, samlas vi som vanligt på din ordinarie tid i entrén till If-hallen.
Du går då gemensamt med din tränare till nya sporthallen. Efter din träning följer din tränare dig tillbaka till entrén i If-hallen. Ev ombyte kan göras i If-hallen innan din träningstid börjar.

Hälsningar Ulf

Tennisskolan i VTK

Vaxholms Tennisklubb bedriver en tennisskola med i nuläget över 60 aktiva barn och ungdomar i åldern 7 till 16 år. Tennisskolan leds av chefstränaren Ulf Persson som till sin hjälp har 5 hjälptränare.

Målsättningen med verksamheten i tennisskolan är att få så många barn och ungdomar som möjligt att gilla att spela tennis! Vi vill att de ska utvecklas som tennisspelare och uppskatta att det är en rolig och utvecklande sport både för fysiken och sinnet.

Träningen bedrivs i tennishallen på tisdagar kl 15-19 och på torsdagar kl 15-20. Delar av tiderna utnyttjar vi förutom banan i tennishallen också banorna i IF-Hallen just intill.

Gruppernas storlek är 4-6 deltagare beroende på ålder, mognad, drivkraft och spelnivå. För nybörjare och de yngsta barnen i åldern 7-8 år är fokus på att lära ut grundslagen och varva detta med roliga bollövningar och lekar för bollkontroll. Här introducerar vi även serve, volley och smash.

För äldre elever är det ett större fokus på teknikövningar, matchspel och taktik inom alla typer av slag. Spelaren ska utveckla färdigheter som toppspinnslag, slice, attackslag, spinnserve mm. Detta varvas med olika poängspelssituationer med och utan serve.

Terminer

Höstterminen startar ca i vecka 36-37 och avslutas ca vecka 19.

Vårtermin startar vecka 2-3 och avslutas ca vecka 19, med uppehåll för sportlov och påsklov.

Arrangemang

Utöver Tennisskolans verksamhet anordnas barn- och ungdomstävlingar i klubbens regi på vår, sommar och höst (Junior Panatta, Generationsdubbel, Next Generation, SommarSmashen och Sommarläger runt midsommar). Varje år i augusti arrangeras också ett uppskattat träningsläger på annan ort för tennisskolans ungdomar. Det anordnas också extra träningstillfälle och matchspelsträning vid vissa veckor på vår och höst.

Terminsavgift

Den aktuella terminsavgiften för 2016 är 1400 kr/timme.

Anmälan

Intresset för tennisskolan i Vaxholm är stort och vi har för närvarande fulltecknade grupper.

Alla som har varit med i träningen under höstterminen spelar automatiskt vidare under vårterminen om man inte avanmäler sig. Det går som ny spelare bra att anmäla sig till vår väntelista.

Är du intresserad av att anmäla ditt barn till tennisskolan så skicka ett mail till vaxholmtennis@hotmail.com. Uppge ditt barns namn, fullständigt personnummer, adressuppgifter, mail och mobilnummer till målsman. (E-postadressen är viktig eftersom information & fakturor sker via e-post).

Ange även spelnivå (nybörjare, medel, avancerad) samt om det finns någon kompis i tennisskolan. Ni blir automatisk inlagda på tennisskolans väntelista från intresseanmälans datum.

Ulf Persson

vaxholmtennis@hotmail.com

Information:

Sker via e-post och hemsida

Damtennis i grupp

tjejVTK har många damer som tränar tennis reglebundet i VTK's tennisskola. VTK vill
inspirera alla kvinnor som gillar tennis att utveckla sitt spelkunnande ytterligare genom att träna tennis.

Tid/Plats: Måndagar 19:00-20:00, onsdagar 17:00-19:00 och
lördagar 15:00-16:00 i If-hallen (Plexipave)

Tränare: John Parkinson, Fredrik Odevall

Spelnivå och gruppstorlek: Du tränar i en grupp om totalt fyra elever.

Gruppen skapas med ambitionen att deltagarna innehar en så likvärdig spelnivå som möjligt.

Period: Målet är att varje grupp ska få träna 8 gånger under våren och 7 gånger under hösten.

För mer information:
Kontakta Monica Dreijer
e-post: monica.dreijer@telia.com

Kostnad: 150:-/vecka

VTK önskar dig och dina tennisvänner varmt välkomna till en rolig och lärorik tennisträning.

TENTOUR

Registera dig, spela turneringar och få rankingpoäng på Tentour.se!

tentour

Stöd till juniorer som tävlar för VTK under 2011

"VTK-juniorer som tävlar i externa tennisturneringar för Vaxholms Tennisklubb från och med 2011, får halva anmälningsavgiften för turneringen betald av Vaxholms Tennisklubb. Gäller för av Svenska Tennisförbundet sanktionerade turneringar som ger rankingpoäng på Tentour.se. Kvitto på betald tävlingsavgift för tennisturneringen lämnas till någon i VTKs styrelse som godkänner, och därefter lämnas kvittot till VTKs kassör Hans Andersson som gör återbetalning till angivet konto."

(Ur styrelseprotokoll 2011-01-12)

» Är du en bra tenniförälder, råd från Tennis Stockholm