2018-12-03

Rekordstort intresse för årets JuniorPanatta!

Lördagen den 1 december var det dags för den traditionella JuniorPanattan i nya tennishallen. Inte mindre än 22 av klubbens barn och ungdomar ställde upp i Panattan, som har blivit en uppskattad klubbtävling. Killar och tjejer, födda mellan 2004 och 2008, tävlade i två grupper i dubbelmatcher med gameräkning. Mellan matcherna genomfördes en spännande sten-sax-påse-tävling med tre lyckliga vinnare som fick varsin VTK-tröja!

Extra kul i år var såklart det stora deltagarantalet! Men också att läktaren var välbesökt av föräldrar och syskon som hejade och fick se på mycket bra och spännande tennis! Vi fikade, spelade pricken och åt pizzabuffé på uppdukat långbord. Dagen avslutades med prisutdelning till alla som varit med. Vinnare i ena gruppen var Emil Lind och Max Grönkvist och i andra gruppen Joel Sjöstrand och Matteus Taina - stort grattis till dem!

JuniorPanatta 2018
JuniorPanatta 2018
JuniorPanatta 2018
JuniorPanatta
JuniorPanatta
JuniorPanatta

Tack också till Nils Thollin och Victor Persson som var med och höll bra ordning på banorna, inspirerade och hjälpte till att göra dagen mycket lyckad!

Bästa hälsningar
Marcus Thollin och Ulf Persson

 

 
2018-11-30

Vill du ha ett tennisabonnemang i Vaxholm?

Nu är snart den fösta terminen i  vår nya hall med två banor till ända och det har varit en fantastisk beläggning avseende både abonnemang och bokningar av strötider.


Men några abonnemang har sagts upp inför vårterminen och dessa är:
                        
Dag
Tid
Bana
Kostnad
Måndagar
kl 21-22
Bana 1
190 kr/tim
Onsdagar
kl 17-18
Bana 2190 kr/tim     Not 1
Torsdagar
kl 16-17Bana 2120 kr/tim
Söndagar
kl 8-9
Bana 2190 kr/tim
Söndagar
kl 14-15
Bana 2190 kr/tim

Not 1. Tiden på onsdagar 17-18 kan i framtiden komma att användas för ungdomsträning.

Dessa är nu ute till försäljning/teckning för nya abonnenter och det är först till kvarn som gäller! Utöver de ”attraktiva tiderna” ovan, så finns det naturligtvis många ”billiga”  lediga tider på dagtid samt sena fredags- och lördagskvällar.

Om det är så att ingen av tiderna ovan passar för ögonblicket så går det bra att teckna sig på en framtida väntelista.

Hör gärna av er !
Tommy Svensson
Ordf Vaxholms Tennisklubb

 
2018-11-25

Vad som händer inom Vaxholms Tennisklubb

Efter en termin med två tennisbanor inomhus kan vi konstatera att det har blivit ett stort lyft för tennisen inom klubben! Antalet medlemmar i Vaxholms TK har ökat kraftigt och nu är det alltid fler i hallen som spelar tennis. Riktigt roligt att prata med andra tennismedlemmar både innan och efter sin tennistid. Vi är nu en ”riktig” tennisklubb som även har börjat spela seriematcher mot andra tennisklubbar.

Vi har två lag med i Svenska tennisserien inomhus 2018. Ett dam- resp herrlag.

Delar av damlaget i serien 2018

Några av damerna i damlaget i serien hösten 2018

Följande matcher har spelats under hösten 2018:
Seriespel hösten 2018
 
Två nya tennisbanor med ny belysning, nya domarstolar och nya bänkar. Vi har även fått en helt ny kafeteria. Vi har bildat en grupp som planerar hur vi ska möblera kafeterian så att det ska bli naturligt och ännu trevligare att stanna i tennishallen för att umgås med andra medlemmar. Detta arbete ska vara klart i början av våren.

I mitten av november satte kommunen upp en skylt som förmedlar att Vaxholms TK håller till i Bollhallen:
Nya fasaden på Bollhallen

Har ni frågor till styrelsen eller förslag på saker som vi borde göra, så skriv gärna ett mail till klubben: vaxholmstennisklubb@telia.com
Den
senaste information vad som händer inom klubben får du alltid på vår hemsida: www.vaxholmstennisklubb.se
 
Hälsningar styrelsen i Vaxholms TK

 
 

 
2018-11-13

Vaxholms Tennisklubb bjuder in till JuniorPanatta 2018

JuniorPanatta är en dubbelturnering för klubbens barn/juniorer som vill prova på att tävla under lekfulla former. Vi kommer sätta samman jämna dubbelpar som spelar kortare matcher där alla får möta alla.

Mellan matcherna kommer det ordnas lekar och tävlingar och vi avslutar med rundtennis och en trevlig middag och prisutdelning för alla som varit med. Under eftermiddagen finns det kaffe, fika och frukt på plats – både för spelare och publik.

 
När:         Lördagen den 1 december, kl 14:00 – 18:00
Var:         Nya tennishallen, Vaxholm                         
Vem:        Pojkar och flickor födda 2003-2008             
Anmälan:  Senast söndag 25 november                      


I JuniorPanattan får du chans att spela med både yngre och äldre, tjejer och killar, oerfarna och erfarna tenniskompisar. Och det viktigaste av allt – en rolig dag med kompisar och mycket tennis!

Anmälan:
Senaste anmälningsdag är söndag 25 november. Anmälan sker till Marcus Thollin på marcus.thollin@gmail.com. Ange barnets namn, födelseår samt eventuell allergi/specialkost. Anmälan är bindande för att vi ska kunna planera dubbelpar och spelschema. Ni anmäler er individuellt (vi sätter samman deltagarna i jämna par).

Anmälningsavgift:
100 kr per person. Anmälningsavgiften betalas kontant eller med Swish senast på speldagen.

Tävlingsledning och telefon:
Marcus Thollin (070-419 77 68), Ulf Persson (070-769 18 40)

Mycket välkomna!

 
2018-11-12

 

Ladies Open 2018

VTK:s årliga damdubbelturnering, lördagen den 10 november slog deltagarrekorded

LO som för första gången spelades på två banor hade ett stort intresse hos klubbens medlemmar. 20 damer uppdelade i 10 jämna spelpar kämpade om både matchpoäng, gameskillnader och
bonuspoäng.

Deltagera i Ladies Open 2018

Turneringen spelades i två grupper där alla lagen i gruppen fick möta varandra i 25-minutersmatcher. Mellan matcherna var det energipåfyllning, tennissnack, hejande och peppande. Den stenhårda disciplinen med att inte förlora en minut på banan fungerade perfekt och alla 20 matcher spelades på våra 4 timmar.

Det par som lyckades dra ihop flest matchpoäng efter många jämna matcher med både långa fina bolldueller och strålande nätspel blev SOFIA STEEN och TINA MALMROS. Stort grattis
till er och stort tack till alla övriga fina insatser både på banan och på läktaren från både spelare och övrig publik.

Segrare i Ladies Open 2018
Sofia and Tina blev årets Ladies Open vinnare

Utifrån årets stora intresse hoppas vi att ytterligare utvidga Ladies Open 2019.


Hälsningar
Monica Dreijer och Barbro-Ann Liljeroth

 
 

 
2018-10-20

Ladies Open 2018 spelas lördag den 10 november

Äntligen dags för 2018 års Ladies Open! VTK:s årliga damdubbelturnering kommer att arrangeras lördag den 10 november klockan 14-17 i tennishallen.

LO kommer för första gången att spelas på två banor, dvs mer speltid, högre tempo och mindre väntan mellan matcherna.

Du anmäler dig själv så delar vi in paren för att få så jämn spelnivå som möjligt. Vi gör ett spelschema med kortare matcher där alla ska få så mycket speltid som möjligt.

För den låga anmälningsavgiften på 150:- får du massa roligt tennisspel, träffa nya och gamla tenniskompisar, frukt, dryck och energitillskott under turneringens gång samt fina priser.  Bra tillfälle för dig som inte provat dubbel eller matchspel tidigare.

Anmälan gör du genom att maila monica.dreijer@telia.com samt swisha 150:- till 070-6411430. Sista anmälningsdag är söndagen den 4/11, men max är 16 deltagare, så skicka din anmälan redan idag. Har du frågor maila Monica.

Varmt välkommen till årets roligaste tennisdag

Monica Dreijer och Barbro Ann Liljeroth

 
2018-09-26

Herrarnas dubbelslutspel 2017/2018 avgjord

En tradition inom VTK är att spela herrarnas dubbelslutspel under våren efter att alla mött alla i serien. Men då tennishallen var stängd i våras flyttades detta slutspel till hösten istället. Slutspelet avgjorde kvällen den 25 september 2018.

Några nyheter i detta slutspel var att alla 8 par som fullföljde serien var med i slutspelet och spelade. Det betyder att det spelades 4 kvartsfinaler. En annan nyhet för året var att de som vann sina kvartfinaler spelade i ”A” semifinalerna men att de som förlorade gick till ”B” semifialerna. Det betyder att alla fick spela minst två dubbelmatcher. Mellan alla matcher så åt det smörgåstårta som Jon hade beställt. Mycket gott. Vatten och jos var mycket populärt under kvällen då alla spelade många tennismatcher.

 

Totalt spelades det 10 dubbelmatcher under kvällen. Bäst av tre set gällde och vid 1-1 i set spelades ett supertiebreak. Många matcher var jämna så flera supertiebreak spelades vilket var roligt. Fastän matcherna började kl 20:00 så hann vi spela klart precis före midnatt. Detta tack vare att vi nu har två tennisbanor.

 

Resultatet från de två finalerna var:

A finalen segrade åter Jon Söderblom och Marcus Tholin. I finalen mötte de Filip Sten och Henrik Schmidt. Resultatet blev 2-0 till Jon/Marcus.
Herrarnas dubbelslutspel den 25 sept 2018


I B finalen vann Håkan Torbjörnsson och Adam Kviman mot Linus Amneryd och Göra Hägglund med 2-1 i set. Håkan spelade med Mats Atterwall fram till finalen. Mats inte kunde stanna kvar och spela finalen.

 

En mycket rolig kväll med mycket tennis!

Serieansvarig inom VTK

Jon Söderblom

 

 
2018-09-18

Vaxholm har två lag med i Svesnka Tennisserien

Som nämndes under ordförande Tommy Svenssons tal på invigningen har byggnationen av den nya hallen med två tennisbanor möjliggjort att Vaxholms Tennisklubb kan vara med och tävla i Svenska Tennisserien. Två lag är anmälda, ett damlag och ett herrlag.

Damlaget spelar i division 3 som består av 6 lag. Herrlaget spelar i division 5 som också består av 6 lag. Alla lag möter varandra en gång, antingen på hemma- eller bortaplan. Ett möte består av totalt fyra matcher, tre singelmatcher och en dubbelmatch. När alla omgångar är spelade, sammanställt antal vunna matcher, och det laget som vunnit flest matcher flyttas upp en division.

 

Nedan framgår vilka datum dam- respektive herrlaget spelar sina hemmamatcher. Självfallet roligt om så många som möjligt kommer och beskådar hemmamatcherna och hejar fram Vaxholms-lagen till segrar.
 

Vaxholm (Damer) - Gustavsberg TK 6 oktober kl 14

Vaxholm (Damer) - Nynäshamn TK 13 oktober kl 14

Vaxholm (Herrar) - Södertälje Pershagen TK 27 oktober kl 14

Vaxholm (Herrar) - Nynäshamn TK 24 november kl 14

  

Damlaget representeras av:

Anna Dandenell
Annica Magnusson
Annika Rudestad
Charlotte Fabricius
Eva Englund
Helena Herolf
Helene Lindtrand Odevall
Malin Sjöstrand
Sara Ellsäter
Stephanie Oscarsson
Susanne Karlsson
Yasmine Ekman Munir

Herrlaget representeras av:

Claes Hedin
Douglas Parkinson
Linus Amneryd
Rasmus Parkinson
Jonathan Söderblom


Styrelsen

 
 

 
2018-09-10

Tacka alla för att ni hjälpte till att göra invigningsfesten lyckad

Lördag den 8 september hade Vaxholms TK sin invigning av nya tennishallen. På eftermiddagen var det över 100 personer i hallen som provade på att spela tennis, deltog i trekamp & frågesport och fikade. Klubben bjud på allt.

På kvällen var det invigningsfest för alla vuxna medlemmar. Runt 75 medlemmar var närvarande. Det var tal av Tommy Svensson, klubbens ordförande, och Magnus Norman, uppvisningsmatcher, middag och Kahoot. En riktigt trevlig och lyckad.

Bilder från invigningsdagen:


Tommy håller invigningstaletTommy ska klippa bandet
Bandet klippt
Juniortränare
Publik tittar på aktiviteterna på tennisbanorna
Prova på tennis
Prova på tennis
Prova på tennis
Vila mellan passen
Trekamp
Tre kamp under invigningen
Trekamp och prova på tennisKul med tennis
Magnus håller ett tennistalTal av Tommy och Magnus
Styrelsen och Magnus
Uppvisningsspelare i dubbeln
Glada styrelsemedlemmar
Jesper vann även kvällens Kahoot
Invigningstårtan
Mingel under kvällenHälsningar styrelsen och invigningskommittén

 
 
 
 
 
 
 

 
2018-09-05

Öppet hus den 8 sept 2018

 
2018-08-25

Finalerna i Ute-KM 2018

Tre av finalerna spelades under helgen 25 -26 augusti. Lördagen bjöd på en strålande bra dag för ute-tennis. Torsdag den 30 augusti spelades en mycket välspelad herrsingel A match.

Resultaten från finalerna är:

Damsingel:
1) Malin Sjöstrand
2) Helene Lindstrand Odevall

Damsingel i Ute-KM 2018

Herrdubbeln
1) Douglas och John Parkinson
2) Linus Amneryd och Sebastian Baehre


Herrdubbel i Ute-KM 2018

Herrsingel B
1) Filip Sten
2) Nils de la Salle

Herrsingel B Ute-KM 2018


Herrsingel A
1) Niklas Nestlander
2) Claes Hedin

Herrsingel A i Ute-KM 2018

Hälsningar tävlingskommittén
Linus och Douglas

 

 
2018-08-07

Spelschema för Ute-KM 2018

Nu är lottningen och spelschemat klart för årets Ute-KM. Ute-KM kommer i år att spelas mellan den 11 och 25 augusti på grusbanan på Lägret i Vaxholm. Alla finaler kommer att spelas lördagen den 25 augusti.

Lottningen och spelschema är följande:
- Spelschema (uppdaterat den 18 augusti)
- Herrsingel (HSA)
- Herrsingel (HSB)
- Damsingel
- Herrdubbel (HD)

Tyvärr var det för få anmälda i de övriga klasserna.

Lycka till med era matcher!


Hälsningar tävlingskommittén
Linus och Douglas

 
2018-08-06

Stor invigningsfest med uppvisningsmatcher lördag den 8 september

Alla i Vaxholm är välkomna till If-hallen för att fira att VTK nu har två inomhusbanor. Allt är klart i tennishallen, så ni som har tennisabonnemang kommer att starta vecka 33 som vanligt, dvs måndag den 13 augusti.

För att fira att vi äntligen har två helt nya Plexipavebanor så kommer klubben arrangera ett öppet hus, prova-på-tennis, fika, tävlingar, uppvisningsmatcher med mera under dagen. Så boka in denna dag redan nu.

Alla medlammar med respektive är även bjuda på festligheter på kvällen. Mat & dryck, bra uppvisningsmatcher och tävlingar med fina priser.
OSA senast den 26 augusti till vaxholmstennisklubb@telia.com om du vill vara med på kvällen. Anmälan är bindande.

För mer information om dagen och kvällen, se:
 - Öppet hus i nya tennishallen

 - Invigningsfesten på kvällen


Hälsningar invigningskommittén

 
2018-07-13

Inbjudan till Ute-KM 2018

Ute-KM kommer i år att spelas mellan den 11 och 26 augusti på grusbanan på Lägret i Vaxholm. Alla finaler kommer att spelas helgen den 25-26 augusti.

Följande klasser finns i årets Ute-KM:
 - Herrsingel (HSA & HSB)
 - Damsingel (DSA & DSB)
 - Herrdubbel (HD)
 - Mixdubbel (MD)
 - Damdubbel (DD)
 - Juniorsingel (JSA & JSB)
 - Seniorsingel (SS)

Anmäl dig redan idag genom att maila vtktavling@hotmail.com
Sista anmälningsdag är söndagen den 5 augusti kl. 18.


För mer information, se UTE-KM INBJUDAN


Hälsningar tävlingskommittén
Linus och Douglas

 
2018-06-21

Hur våra tennisbanorna ser ut nu runt midsommar

Tennishallen har inte öppnat ännu, men det är inte långt kvar nu! Nät mellan tennisbanorna, domarstol och bänkar saknas t ex.

Så här ser tennishallen ut dagarna innan midsommar:


Hälsningar styrelsen

 
2018-05-22

Nya tennisbanorna börjar bli klara för spel

Nu är et inte långt kvar innan vi kan spela på vår två nya tennisbanor inomhus. Planeringen är att banorna ska vara klara någon gång i juni.

Några bilder över tennisbanorna och vår nya kafeteria:


Kafeterian sommaren 2018
Tennisbanorna sommaren 2018
Tennisbanrna med nya färger

Hälsningar styrelsen

 

 
2018-04-23

Invigningsfest lördag den 8 september

Klubben planerar att arrangera en stor invigningsfest lördag den 8 september. Det kommer att bli festligheter under eftermiddagen för hela familjen och sedan middag på kvällen.

I juni är planen att den andra inomhus tennisbanan ska vara klar. Det kommer vi att fira efter sommaren med en stor invigningsfest. Mer information kommer under våren, men boka redan nu upp eftermiddagen och kvällen lördag den 8 september!
Hälsningar invigningskommittén

 
2018-04-23

Grusbanan på Lägret kommer att öppnas under maj

Vaxholm Stad kommer att göra om grusbanan på Lägret till parkeringsplatser, men tennisklubben kommer att få ha kvar den under sommaren 2018.

Detta kan vara sista sommaren som VTK har kvar grusbanan på Lägret. Så passa på att spela mycket tennis utomhus i år.

Hälsningar styrelsen

 
2018-03-05

Till hösten kommer Vaxholms TK ha två Plexipave tennisbanor

Som ni har sett så har det hänt mycket utvändigt den senaste månaden när det gäller utbyggnaden av tennishallen.


   25 september 2017 13 oktober 2017
3 februari 2018
 25 februari 2018


Med stor sannolikhet kommer vårterminen tyvärr bli inställd, men till hösten kommer vi ha två nya Plexipavebanor. Nu jobbas det framför allt inomhus. Saker som ska göras inomhus är bland annat:

- Göra en betongplatta för den nya tennisbanan (bana2) och sedan lägga en Plexipave bana på detta
- Lägga ny beläggning på tennisbana 1 (den befintliga)
- Tennisbana1 kommer att flyttas något närmare korridoren
- Färgen på de två tennisbanorna kommer att vara blå och grön istället för röd och grön som vi hade tidigare
- All belysning kommer att bytas ut
- Vägg och pelare mellan bana1 och bana2 kommer att tas bort och ett nät sätts upp som avskiljare mellan banorna
- Samtidigt kommer vi renovera och fräscha upp kafeteria området vid entrén


Några bilder hur det såg ut den 19 februari inne i hallen:

19 februari 2018
19 februari 2018
19 februari 2018

Vänstra bilden: bana1 under skyddsplast
Mitten bilden: bana2 till vänster och bana1 till höger
Höger bild: Bana2 med gamla ytterväggen kvar med If-skylten (denna väg ska tas bort)               

Sommaren är härlig, men det är nästan så att man redan nu längtar till hösten så att man får se och börja spela på våra nya tennisbanor!

Alla som stod i klubbens kölista för att få ett abonnemang har blivit kontaktade. Det finns dock abonnemangstider kvar ifall ni önskar en tid eller känner någon som vill ha en tid. Klubben kommer under våren att gå ut till personer utanför klubben för att sälja de tider som idag finns kvar. Kontakta Tommy Svensson ifall du vill veta mer om klubbens abonnemangstider. Har ni frågor så hör av er till någon i styrelsen.

Hoppas att vi ses på årsmötet söndag den 11 mars kl 15 i Spegelsalen (bredvid kafeterian) på Campus.

Hälsningar styrelsen

 
 

Anslagstavla

7 augusti 2018
Tennishallen är besiktigad och klar så från och med vecka 33 kan man boka löstider i If-hallen. Även tennisabonnemangen start vecka 33, dvs måndag den 13 augusti.

 

6 juni 2018
Nu finns den senaste Infobladet uppladdad på hemsidan under fliken Styrelse

Sponsorer

VTK Partners
If Skadeförsäkring


SEB


Wolfbuilder


maklarringen


IPQ

Annonser

Vill ni stränga om era tennisracket i Vaxholm, kontakta då:

Göran Hägglund: 070 - 155 36 08

eller

Marcus Thollin: 070 - 419 77 68

 

 

©2007 Vaxholms Tennisklubb
|
 Uppdaterad: 2018-12-04 |
|